jiejuefangan

Kumaha 5G Gawé di Underground?

5G mangrupikeun generasi 5 téknologi nirkabel. Pamaké bakal terang éta salaku salah sahiji téknologi panggancangna, paling mantap di dunya anu kantos katingal. Éta hartosna unduhan langkung gancang, lag anu langkung handap, sareng pangaruh anu signifikan kana kumaha urang hirup, damel, sareng maénkeun.

Nanging, di jero taneuh anu jero, aya karéta bawah tanah dina torowongan. Nonton video pondok dina telepon anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun istirahat dina karéta bawah tanah. Kumaha 5G nutupan sareng damel di jero taneuh?

Dumasar kana sarat anu sami, sinyalna metro 5G mangrupikeun masalah kritis pikeun operator Telekomunikasi.

Janten, kumaha 5G damel di jero taneuh?

Stasiun Metro sami sareng ruang bawah tanah multi-lantai, sareng éta tiasa gampang direngsekeun ku solusi tradisional Di-gedong atanapi sistem anteneu anu disebarkeun aktif ku operator. Unggal operator ngagaduhan rencana anu asak pisan. Hiji-hijina hal nyaéta nyebarkeun sakumaha dirancang.

Ku alatan éta, torowongan subway panjang nyaéta fokus tina cakupan subway.

Torowongan Metro biasana langkung ti 1.000 méter, dibarengan ku sempit sareng tikungan. Upami nganggo anteneu arah, sudut angonan sinyal leutik, atenuasi bakal gancang, sareng gampang diblokir.

Pikeun méréskeun masalah-masalah ieu, sinyal nirkabel kedah dileupaskeun sacara seragam sapanjang arah torowongan pikeun ngabentuk sinyal sinyal linier, anu bénten pisan sareng sinyalna tilu séktor stasiun makro darat. Ieu peryogi anteneu khusus: kabel bocor.

news pic2
news pic1

Sacara umum, kabel frékuénsi radio, katelah feeder, ngamungkinkeun sinyal pikeun ngarambat dina kabel anu ditutup, henteu ngan ukur henteu tiasa bocor sinyalna, tapi leungitna transmisi tiasa sakedik mungkin. Sangkan sinyalna tiasa dipindahkeun sacara éfisién tina unit jauh kana anteneu, maka gelombang radio tiasa épisién dikirimkeun ngalangkungan anteneu.

Di sisi séjén, kabel bocor béda. Kabel bocor henteu lengkep dijagaan. Éta ngagaduhan slot kebocoran anu disebarkeun sacara seragam, nyaéta kabel bocor salaku séri slot alit, ngamungkinkeun sinyal na bocor sacara merata ngalangkungan slot.

news pic3

Saatos telepon sélulér nampi sinyalna, sinyal tiasa dikirim ngalangkungan slot ka jero kabel teras dikirimkeun ka Base Station. Ieu ngamungkinkeun komunikasi dua arah, khusus didamel pikeun skenario linier sapertos torowongan metro, anu sami sareng ngarobah lampu bohlam tradisional kana tabung fluorescent panjang.

Cakupan torowongan Metro tiasa direngsekeun ku kabel bocor, tapi aya masalah anu kedah direngsekeun ku operator.

Pikeun ngalayanan pangguna masing-masing, sadaya operator kedah ngalaksanakeun sinyalna sinyal metro. Dibikeun rohangan torowongan anu kawates, upami masing-masing operator ngawangun sakumpulan alat, tiasa janten sumber limbah sareng sesah. Janten peryogi dibagi kabel anu bocor sareng nganggo alat anu ngagabungkeun spéktrum anu béda ti operator anu sanés sareng ngirim kana kabel anu bocor.

Alat anu ngagabungkeun sinyal sareng spéktrum ti operator anu béda, disebatna Point of Interface (POI) Combiner. Combiners gaduh kaunggulan ngagabungkeun multi-sinyal sareng leungitna sisipan rendah. Éta lumaku pikeun sistem komunikasi.

news pic4

Dina gambar di handap ieu nunjukkeun, POI Combiner gaduh sababaraha palabuhan. Éta tiasa sacara gampil ngagabungkeun 900MHz, 1800MHz, 2100MHz, sareng 2600MHz sareng frékuénsi anu sanés.

news pic5

Mimitian ti 3G, MIMO lebet kana tahapan komunikasi sélulér, janten sarana anu paling penting pikeun ningkatkeun kapasitas sistem; ku 4G, 2 * 2MIMO parantos janten standar, 4 * 4MIMO tingkat luhur; dugi ka jaman 5G, 4 * 4 MIMO parantos janten standar, kaseueuran hapé tiasa didukung.

Ku alatan éta, sinyalna torowongan metro kedah ngadukung 4 * 4MIMO. Kusabab unggal saluran sistem MIMO peryogi anténeu bebas, sinyalna torowongan peryogi opat kabel bocor paralel pikeun ngahontal 4 * 4MIMO.

Sakumaha gambar ieu nunjukkeun: Unit jauh 5G salaku sumber sinyal, éta kaluaran 4 sinyal, anu ngagabungkeun sareng sinyal operator sanésna ngalangkungan POI combiner, sareng tuang kana 4 kabel bocor paralel, éta ngahontal komunikasi dual-kanal . ieu mangrupikeun cara anu paling langsung sareng épéktip pikeun ningkatkeun kapasitas sistem.

Kusabab gancangna subway, bahkan kabocoran kabel pikeun nutupan alur kana garis, telepon sélulér bakal sering dialihkeun sareng pamilihannana deui di simpang plot.

Pikeun méréskeun masalah ieu, éta tiasa ngahijikeun sababaraha komunitas kana komunitas super, dina logisna kagolong kana hiji komunitas, sahingga ngalegaan sababaraha kali tina cakupan hiji komunitas. Anjeun tiasa nyingkahan saklar sareng pamilihan deui seueur teuing kali, tapi kapasitasna ogé dikirangan, éta cocog pikeun area patalimarga komunikasi anu handap.

news pic6

Hatur nuhun kana épolusi komunikasi sélulér, urang tiasa nampi sinyal sélulér iraha waé, dimana waé, bahkan di jero taneuh.

Dina waktos payun, sadayana bade dirobih ku 5G. Laju parobihan téknologi dina puluhan taun ka pengker parantos gancang. Hiji-hijina hal anu urang terang pasti nyaéta, ka hareupna, éta bakal langkung gancang. Urang bakal ngalaman pergeseran téknologi anu bakal ngarobih jalma, bisnis, sareng masarakat sacara gembleng.


Waktos Post: Feb-02-2021