jiejuefangan

Naon ari PIM

PIM, ogé katelah Passive Intermodulation, mangrupikeun jinis distorsi sinyal. Kusabab jaringan LTE peka pisan ka PIM, kumaha cara ngadeteksi sareng ngirangan PIM parantos langkung seueur perhatian.

PIM dihasilkeun ku campuran henteu linier antara dua atanapi langkung frékuénsi pamawa, sareng sinyal anu dihasilkeun ngandung frékuénsi anu teu dihoyongkeun deui atanapi produk intermodulasi. Kusabab kecap "pasif" dina nami "intermodulasi pasif" hartosna sami, campuran henteu garisis anu disebatkeun di luhur anu nyababkeun PIM henteu ngalibatkeun alat aktip, tapi biasana didamel tina bahan logam sareng alat anu saling sambung. Prosés, atanapi komponén pasip sanés dina sistem. Anu nyababkeun campuran henteu liniér tiasa kalebet hal-hal ieu:

• Kalacat dina sambungan listrik: Kusabab teu aya permukaan mulus anu sampurna di dunya, panginten aya daérah anu kapadetan ayeuna langkung luhur di daérah kontak antara permukaan anu béda. Bagian-bagian ieu ngahasilkeun panas kusabab jalur konduktif anu kawates, ngahasilkeun parobahan résistansi. Kusabab kitu, panyambungna kedah teras-leres dikencatkeun kana torsi target.

• Sahenteuna hiji lapisan oksida ipis aya dina seueur permukaan logam, anu tiasa nyababkeun pangaruh tunneling atanapi, sacara singgetna, ngakibatkeun pangirangan daérah konduktif. Sababaraha jalma mikir yén fenomena ieu tiasa ngahasilkeun pangaruh Schottky. Ieu naha bolts karat atanapi hateup logam karat caket menara sélulér tiasa nyababkeun sinyal distorsi PIM anu kuat.

• Bahan Ferromagnetic: Bahan sapertos beusi tiasa ngahasilkeun distorsi PIM ageung, janten bahan sapertos kitu henteu kedah dianggo dina sistem sélular.

Jaringan nirkabel janten langkung rumit sabab sababaraha sistem sareng generasi anu béda tina sistem parantos mimiti dianggo dina situs anu sami. Nalika sababaraha sinyal digabungkeun, PIM, anu nyababkeun gangguan kana sinyal LTE, dihasilkeun. Anteneu, duplexer, kabel, panyambung kotor atanapi leupas, sareng alat RF rusak sareng objék logam anu aya caket atanapi dina jero base station sélulér panginten tiasa janten sumber PIM.

Kusabab gangguan PIM tiasa gaduh pangaruh anu signifikan kana kinerja jaringan LTE, operator nirkabel sareng kontraktor ngagantungkeun penting pisan pikeun pangukuran PIM, lokasi sumber sareng suprési. Tingkat PIM anu tiasa ditampi beda-beda ti sistem ka sistem. Salaku conto, hasil uji Anritsu nunjukkeun yén nalika tingkat PIM naék tina -125dBm ka -105dBm, kagancangan unduh turun ku 18%, sedengkeun anu terakhir sareng anu terakhir Duanana nilai dianggap tiasa ditarima tingkat PIM.

Bagian mana anu kedah diuji pikeun PIM?

Sacara umum, unggal komponén ngalaman tés PIM nalika didesain sareng produksi pikeun mastikeun yén éta henteu janten sumber penting PIM saatos dipasang. Salaku tambahan, kusabab leresna sambungan anu penting pikeun kontrol PIM, prosés pamasangan ogé mangrupikeun bagian penting tina pangendali PIM. Dina sistem anténeu anu disebarkeun, sakapeung diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun uji coba PIM pikeun sadaya sistem ogé uji coba PIM dina unggal komponén. Kiwari, jalma-jalma beuki nyoko kana alat anu disahkeun ku PIM. Salaku conto, anteneu di handap -150dBc tiasa dianggap patuh PIM, sareng spésifikasi sapertos janten beuki ketat.

Salaku tambahan kana ieu, prosés pamilihan situs tina situs sélulér, utamina sateuacan situs sélulér sareng anténeu nyetél, sareng tahap instalasi salajengna, ogé ngalibatkeun évaluasi PIM.

Kingtone nawiskeun majelis kabel PIM anu low, konektor, adaptor, kombiner multi-frékuénsi, kombiner ko-frékuénsi, duplexer, splitter, coupler sareng anténeu pikeun minuhan sababaraha rupa anu aya hubunganana sareng PIM.


Waktos Post: Feb-02-2021